Perquè cada dia reivindicam els mateixos drets i les mateixes oportunitats per a tots, i el fet de néixer home o dona no ens ha de privar de cap privilegi.
Durant el darrer mes, al municipi d’Artà s’han realitzat diferents accions per reivindicar el paper de la dona. L’associació Bruixes Feministes hi té un paper molt important. Un any més i, com ja és tradició, setmanes prèvies, un gran grup de dones i, de cada vegada més, es reuneixen per vestir els arbres del carrer Ciutat amb llana de colors. Com a novetat, cal destacar la vestida del “dimonió” (o “dimoniona”) escultura de l’artista artanenc Miquel Sarasate. Així va encetar el poble el MARÇ FEMINISTA.
Un mes amb un ampli ventall d’activitats organitzades altruistament per donar valor al paper de la dona treballadora. Els més petits del municipi, a les escoles han realitzat diferents Situacions d’Aprenentatge per donar context al 8M. I els més majors han pogut gaudir d’un taller de microrelats escrits tots per dones, una iniciativa de la Creu Roja. Gloria Olmos, advocada penalista especialista en violència de gènere va donar una conferència a les Voltes de Na Batlessa sota el títol “Violència econòmica: el nou repte de la violència de gènere”.
Un dels actes que va agafant protagonisme és organitzat per Amigues de la Colònia de Sant Pere. Una Passejada per a la igualtat és el títol de la segona trobada per reivindicar i equiparar els papers dels dos gèneres. Fou una jornada assolellada amb molta participació. Els alumnes del cicle d’activitats fisicoesportives de l’IES Llorenç Garcias i Font s’encarregaren de l’escalfament; les xeremies d’Artà donaren un ambient festiu. En arribar Agroilla i el Forn de Sa Plaça ens oferiren un gran avituallament i, per acabar, S’Altra Senalla ens va oferir un contacontes pels més petits.

No ens podem oblidar de la presentació als centres educatius de Som infants. Ens escolteu? o la presentació de l’estudi “La construcció de la igualtat i la percepció de les violències masclistes en l’adolescència a Arta”; realitzat per Bel Ortega, Carlos Torreblanca i Catalina Nebot, on analitzen la situació actual dels nostres joves, els joves d’Artà, i que ha donat la veu d’alarma en alguns aspectes en què cal posar remei. Ara tenim l’estudi, però calen actuacions des de l’Ajuntament, les escoles i, sobretot a casa. La presentació fou a càrrec d’Aina Comas, regidora d’igualtat i Maria Duran, directora de l’IBDONA. Voldríem acabar amb unes paraules seves: “no hi haurà igualtat mentrestant una dona hagi d’exercir la seva feina basant-se en la satisfacció d’un home”, i és que té raó!